Rumteknologivirksomheden Danish Aerospace Company A/S med hovedkontor i Odense forventes klar til at igangsætte et udbud af aktier og søge optagelse til handel på Nasdaq First North Denmark i næste uge. Tegningsperioden for interesserede investorer forventes at løbe fra 7. maj og frem til den 21. maj.

Bag børsnoteringen står M. Goldschmidt Capital A/S, der ejer 100 pct. af Danish Aerospace Company. I alt forventes der udbudt aktier for ca. 40 mio. kr. svarende til en ejerandel på godt 60 pct.

Bestyrelsesformand Niels Heering i Danish Aerospace Company glæder sig over, at det på denne måde kan lade sig gøre at bevare selskabet på danske hænder.

Han håber, at rigtig mange investorer vil købe aktier i Danish Aerospace Company.

"Jeg håber, at så mange som muligt vil med på den videre rejse for Danish Aerospace Company. Vi kan i Danmark være meget stolte af, at en dansk virksomhed leverer livsvigtigt udstyr til astronauterne i det ydre rum. Derfor er det også helt oplagt at udbyde aktier samtidig med, at selskabet søger om optagelse til handel på vækstmarkedet i København, som dermed kan sikre, at flere danskere kan få del i virksomheden og det forventede store forretningspotentiale," siger Niels Heering.

Siden 1988 har Danish Aerospace Company specialiseret sig i at udvikle og producere livsnødvendigt medicinsk måle­ og motionsudstyr til brug i det ydre rum, og de seneste 10 år har selskabet været eneste leverandør til de internationale rumagenturer NASA og ESA med de særlige CEVIS­rumcykler, der sikrer, at astronauternes muskler bliver belastet og dermed trænet på trods af vægtløsheden. Gennem årene har Danish Aerospace Company opsendt mere end 3 tons dansk udstyr til det ydre rum.

"Rumfartsområdet er i hastig udvikling, hvor private firmaer, primært amerikanske, er kommet ind på markedet for bemandede og ubemandede opsendelser. Danish Aerospace Company er en stærk spiller på det internationale marked med en veldrevet forretning og mere end 30 års erfaring. Danish Aerospace Company producerer også højteknologisk medicinsk udstyr, herunder blandt andet overlevelsessæt, som kan anvendes i ekstreme miljøer fx motorsport, dykning med videre, hvilket kun underbygger virksomhedens vækstpotentiale," siger Thomas A. E. Andersen, der er administrerende direktør i Danish Aerospace Company.

Udstyr fra Danish Aerospace Company har fløjet på rumfærgerne Soyuz, Progress, Dragon samt ATV­ og HTV­fartøjerne. Desuden er blandt andet CEVIS­cyklen i brug på Den internationale rumstation ISS, Ruslands Mir samt Spacelab og SpaceHab. I 2017 oprettede Danish Aerospace Company et datterselskab i Huston, USA, som blandt andet skal søge at sikre en endnu mere aktiv rolle i NASAs bemandede rumprogrammer.

Om Danish Aerospace Company

Danish Aerospace Company udvikler og producerer træningsudstyr, biomedicinsk udstyr til helbredsovervågning, samt vandfiltreringsudstyr til bemandet rumfart og som derudover kan anvendes i andre ekstreme miljøer. Danish Aerospace Company har i dag flere end 20 højkompetente medarbejdere, som primært er specialiseret inden for elektronik, mekanik og softwareprogrammering. Thomas A. E. Andersen er administrerende direktør i Danish Aerospace Company og har arbejdet i virksomheden i mere end 30 år. Se mere på www.danishaerospace.com.

Om M. Goldschmidt Capital A/S

M. Goldschmidt Capital A/S er ejet af M. Goldschmidt Holding A/S og står for M. Goldschmidt Holding­ koncernens investeringer i veldrevne virksomheder med vækstpotentiale i ind­ og udland. M. Goldschmidt Holding­koncernen er ejet og stiftet af Mikael Goldsmith, der også er administrerende direktør i koncernen. Læs mere på https://mgh.dk/.

Kontaktinformation

For yderligere oplysninger kontakt Morten Huse Eikrem­-Jeppesen, PressConnect, mobil 53 85 07 70

MÅ IKKE OFFENTLIGGØRES, DISTRIBUERES ELLER UDLEVERES HELT ELLER DELVIST, DIREKTE ELLER INDIREKTE I USA, STORBRITANNIEN, AUSTRALIEN, CANADA ELLER JAPAN.

Denne meddelelse udgør hverken et udbud af aktier eller en opfordring til køb af aktier i Danish Aerospace Company A/S ("DAC"). Et eventuelt udbud af aktier vil kun ske i Danmark og vil ske i henhold til en virksomhedsbeskrivelse, som er udarbejdet af og offentliggøres af DAC. Ingen person bør købe eller tegne aktier i DAC, medmindre dette sker på grundlag af oplysningerne i en virksomhedsbeskrivelse